Kosten

Omdat Rechtshulp Noord Advocaten streeft naar het aanbieden van toegankelijke en betaalbare rechtshulp voor iedereen, willen wij graag transparant zijn over de kosten van rechtsbijstand. Hierbij willen wij een overzicht geven van de mogelijkheden voor verschillende situaties.

Gratis spreekuren
Dit betekent dat wij eerst een gratis spreekuuradvies aanbieden. Indien dit niet volstaat en verdergaande rechtshulp nodig is, bespreken we de kosten, baten en risico’s.

Pro Deo
Voor cliënten met een laag inkomen en vermogen vragen wij een toevoeging (een Pro Deo advocaat) aan bij de Raad voor Rechtsbijstand. U hoeft dan alleen eenmalig een eigen bijdrage (tussen € 0,- en € 949,-), te betalen afhankelijk van uw inkomen. Zie voor de actuele bedragen www.rvr.org.

Bijzondere bijstand
Hebt u een inkomen op het minimumniveau (dat hoeft geen bijstand te zijn) dan kunt u bijzondere bijstand aanvragen voor de eigen bijdrage en griffierechten.

Uurtarief
Mocht u niet voor een toevoeging in aanmerking dan brengen we een uurtarief in rekening inclusief BTW en inclusief kantoorkosten.

Vaste prijsafspraak
Ook kunt u een vaste prijsafspraak maken, dan weet u vooraf waar u aan toe bent. Dit geldt niet alleen voor particulieren maar ook voor (kleine) ondernemingen.

Verhaal van kosten
Zo mogelijk verhalen we de kosten op derden, zoals wederpartijen, schade- of rechtsbijstandverzekeraar, werkgevers, overheden, UWV etc.