Mediation

In plaats van te kiezen voor een advocaat, kunt u op veel rechtgebieden ook een mediator van Rechthulp Noord inschakelen. Soms is het zelfs beter om zelf tot een beslissing te komen in plaats van dat u dit overlaat aan de rechter. Dankzij mediation staat u naast elkaar, niet tegenover elkaar. Een mediator van Rechtshulp Noord Advocaten helpt u daarbij. Hij stimuleert u om er samen uit te komen. Omdat u met de wederpartij aan de oplossing hebt gewerkt, is deze voor beide partijen beter te accepteren. Mediation is sneller en efficiƫnter dan een juridische procedure en zorgt er ook voor de onderlinge verhoudingen goed blijven. Mediation is altijd vrijwillig en vertrouwelijk. Rechtshulp Noord Advocaten heeft een mediator.

Los het samen op

Wilt u de gevolgen van uw echtscheiding goed regelen zonder moddergooien? Kunt u het niet eens worden over een goede omgangsregeling met de kinderen? Heeft u een conflict met uw werkgever? Komt u als bestuur niet uit een bepaalde kwestie? Los het samen op met onze mediator. Ook bij een verdeling van de erfenis kan een mediator ervoor zorgen dat dit goed geregeld wordt. Eveneens wanneer de erfdienstbaarheid opgeheven is en u toch van het recht van overweg gebruik wilt maken. Wilt u er samen met uw buren uitkomen? Ook dan kan mediation zinvol zijn.

Ook voor ondernemers

Mediation is ook voor ondernemers aan te raden wanneer u een breed gedragen oplossing zoekt waarin u zelf de hand heeft. Wanneer uw maatschap ontbonden wordt en de partners zelfstandig verdergaan, wat is dan de waarde van het bedrijf, wie krijgt de boedel en wie neemt de klanten mee? Het is goed om zoiets onderling te regelen, in plaats van dat een rechter dit doet.
Wanneer u een van uw medewerker zijn ontslag aanvecht, kunt u beiden naar de rechter stappen. Maar wanneer deze bepaalt dat de medewerker ten onrechte ontslagen is en terug moet keren in de oude werksituatie, zijn de verhoudingen verstoord. Voorkom zo’n situatie en werk samen aan een oplossing. Met een deskundige mediator van Rechtshulp Noord Advocaten.